12 Tips om goede voornemens vol te houden:

1. Blijf realistisch
De reden waarom een doel niet vaak niet lukt, is omdat het eigenlijk niet realistisch is. Als jij als voornemen hebt: nooit meer je favoriete voedsel eten, dan staat het al bijna vast dat je gaat falen. Je moet het dus haalbaar voor jezelf maken.
2.  Plan vooruit
Bedenk je voornemens niet op Oudjaarsdag, maar stel je plan al wat eerder vast. Zo ben je veel meer bewust van je plan!
3. Maak een schets van je plan
Eigenlijk ga je je bij deze stap afvragen hoe je je voornemen gaat aanpakken! Welke mensen kan je inschakelen voor hulp als je het eventjes moeilijk hebt? Of moet ik meer het positief denken oefenen? Maak dus een plan voor jezelf als houvast.
4. Maak een plus-en minpunten lijst
Het werkt positief helpen om een pluspunten lijst van jezelf te zien, hierdoor blijft je motivatie namelijk sterk. Probeer deze lijst ook te ontwikkelen door andere mensen te vragen om er iets op te schrijven. Houd de lijst bij je en kijk er naar als je het eventjes moeilijk hebt.
5. Praat erover
Houd je voornemen niet geheim. Praat er juist over met familieleden en vrienden, zo kunnen zij jou ook helpen om jou doel te bereiken. Het beste om te doen is dat je een ander maatje vind die hetzelfde voornemen heeft. Daardoor kan je elkaar motiveren en steunen!
6. Beloon jezelf
Beloon jezelf als je een tijd goed bezig bent. Beloon jezelf niet met ontmoedigend gedrag. Je moet jezelf bijvoorbeeld niet gaan belonen met eten, als jouw voornemen is om af te vallen. Kies er dan voor om juist naar een film te gaan of om nieuwe fitnesskleding te kopen. Beloon jezelf dus juist met iets wat jouw voornemen niet in de weg staat.
7. Houd je vooruitgang bij
Het is makkelijker om minder grote doelen te stellen, zo houd je het makkelijker vol. Ga dus eerst voor 5 kilo eraf in plaats van 10 kilo. Of besluit één hoofdstuk van een boek te schrijven, om te zien hoeveel plezier je eraan beleeft.
8. Maak jezelf niet gek
Het is goed om aan je voornemen te denken, maar je moet er niet in doordraaien. Je hebt 24 uur in 1 dag en niet meer ;-)).
9. Houd vol
Onderzoekers hebben aangetoond dat het 21 dagen duurt om een nieuwe activiteit een gewoonte te laten worden. Het duurt zelfs  6 maanden voordat het een deel van je persoonlijkheid is. Blijf dus geduldig, het wordt allemaal makkelijker, mits je volhoudt!
10. Blijf proberen
Is het je midden februari nog steeds niet gelukt om je voornemen goed vol te houden? Geen paniek! Denk er een dag goed over na en herpak jezelf.
11. Houd een dagboek bij
Schrijf per dag een paar zinnen op hoe het die dag ging. Dit maakt je bewust en houd je op het juiste pad. Als je het niet opschrijft, dan is het een idee. Door het dus juist op te schrijven wordt het realiteit.
12. Facebook is je vriend
Dit klinkt heel erg raar, want social-media kan ook een negatieve invloed hebben op je voornemen(s), maar er is ook een voordeel. Het kan je helpen om contact te maken met andere mensen die in hetzelfde schuitje als jou zitten. Ook op Twitter, of Instagram.

Deze tips zullen jou helpen om je voornemens succesvol te maken. Je kan het!