Do´s and dont´s: alcohol en fitness

1. Houd het bij 1 á 2 drankjes. De beste manier om van alcohol te genieten is om dit met mate te doen.

2. Vermijd gemengde dranken. Zoete cocktails bestaan vaak uit meer lege calorieën en toegevoegde suikers en vet. Ze worden ook vaak in grotere hoeveelheden geserveerd. Een piña colada bijvoorbeeld bevat 490 calorieën (een hele maaltijd voor sommigen!) van vette en suikerhoudende bronnen zoals kokosroom en ananassap.

3. Drink veel water. Alcohol kan zorgen voor uitdroging. Dit vochtverlies wil je compenseren, water verdunt de alcoholconcentratie in je bloed. Enkele tips zodat je aan je quota komt: neem een slok water voor je begint met drinken, bestel je drankjes met ijs en wissel ieder glas af met water als je van plan bent er meer dan één te drinken.

4. Drink langzaam en bewust. Je bent er om te genieten van een heerlijk drankje met goed gezelschap, niet om zo snel mogelijk dronken te worden.

Met het volgen van deze tips kun je alcohol en de sportschool prima combineren! Als het goed is, word je namelijk redelijk fit wakker en daardoor heb je voldoende energie om te beginnen aan je trainingssessie. Alcohol en sporten kan dus best samengaan.