Projectomschrijving

Zoals de naam al zegt; training die functioneel moet zijn. Functioneel houdt in dat het lichaam getraind wordt om activiteiten uit het dagelijks leven met meer gemak uit te kunnen voeren. Daarnaast wordt onder functioneel ook verstaan dat er bij iedere oefeningen meerdere spiergroepen tegelijk aan het werk zijn.

Bij veel oefeningen wordt er gebruik gemaakt van het eigen lichaamsgewicht óf materiaal dat het hele lichaam uitdaagt om mee te werken bij de uitvoering van de oefening. Hierbij kun je denken aan kettlebels, TRX-suspension trainers, medicin balls, etc.

Het verschil tussen functionele training en reguliere fitnesstraining is dat er bij functionele training géén gebruik wordt gemaakt van fitnessapparatuur waarbij er slechts één spiergroep tegelijk wordt getraind. Omdat bij de meeste oefeningen het hele lichaam wordt getraind zal de intensiteit hoger liggen. Echter betekent dit niet dat Functional Training alleen geschikt is voor de gevorderde fitnesser. Alle oefeningen kunnen namelijk zo aangepast worden dat deze voor iedereen uitvoerbaar zijn.

Ruimte en materiaal voor dit soort trainingen vind je in onze Functional Training Zone.